Talk About Marriage banner
Status
Not open for further replies.

Seks po penektomii

62K views 55 replies 30 participants last post by  jfarber  
#1 · (Edited)
Cześć. Chciałem tu o czymś porozmawiać, ponieważ nie mogłem gdzie indziej. Ożeniłem się z moją żoną kilka lat temu. Byliśmy religijni, więc nie uprawialiśmy seksu przed ślubem. Nasza podróż poślubna była dobra, jeśli chodzi o seks. Oboje odkryliśmy, że jesteśmy osobami o wysokim popędzie, więc lubiliśmy uprawiać seks (około 3-4 razy w tygodniu). Ostatnio mieliśmy nadzieję na dziecko. Jednak zdiagnozowano u mnie raka prącia i lekarz powiedział, że musi chirurgicznie usunąć mojego penisa, aby się go pozbyć (tj. penektomia). Lekarz przeprowadził operację około miesiąca temu. Moja żona i ja byliśmy zdruzgotani, ale w końcu to zaakceptowaliśmy. Nie wierzymy w rozwód z powodów religijnych. Czy ktoś ma jakieś wskazówki, jak utrzymać życie seksualne bez penisa? Naprawdę chcę, żeby ktoś odpowiedział, ponieważ oboje mamy po 28 lat i jesteśmy za młodzi, żeby rezygnować z seksu.

Edycja: Myślę, że powinienem bardziej omówić moją sytuację. Myślałem, że po penektomii moje libido spadnie, ale tak się nie stało. W rzeczywistości, z moimi jądrami nienaruszonymi i poziomem testosteronu takim samym, ale bez penisa, nie mogę masturbować się ani uprawiać seksu, aby złagodzić moje pragnienia seksualne. Jestem podniecony, ale nie mogę uzyskać żadnego uwolnienia przez ejakulację. Mogę zadowolić moją żonę, ale nie siebie. Czy ktoś ma jakieś rady?

#42 ·
Jakże smutne.

Oczywiście możesz sprawiać przyjemność swojej żonie na wiele sposobów; palcami, językiem, zabawkami - cokolwiek sprawia jej przyjemność. Jeśli chodzi o uzyskanie satysfakcji dla siebie, jedyne, co przychodzi mi do głowy, to masaż prostaty.

Bliskość fizyczna i przytulanie pomagają utrzymać intymność, nawet jeśli nie przechodzi ona w żadną formę dotyku seksualnego.
Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

#3 ·
Jak powiedziała pp, nadal możesz robić te rzeczy, a także jeśli ona nadal chce standardowej penetracji, możesz również rozważyć strap-on. Oczywiście nie ma to na celu sprawienia, byś poczuł się gorszy... ponieważ wcale taki nie jesteś, ale jeśli nadal chcesz, żeby było to jak najbardziej normalne, to byłaby to realna opcja.

#4 ·
Cześć,
Proszę pamiętać, że wszystko zależy od nastawienia. Dlaczego nie pójść do seksuologa? Twoje ciało wciąż ma obszary, w których możesz osiągnąć orgazm. Urozmaicaj to, i tak dobrze jest, gdy pary to robią.
Twój lekarz powinien mieć kontakty do wsparcia lub możesz poszukać organizacji wspierającej online.
Oto jedna, jeśli jej nie sprawdziłeś: Fizyczne i emocjonalne aspekty leczenia raka prącia

#5 ·
Przykro mi, że musisz przechodzić przez tak straszne wydarzenie w swoim życiu. Najważniejsze, aby pamiętać, że twoje nastawienie psychiczne będzie czynnikiem decydującym o twoim ostatecznym wyniku....

Twoja wiara i wsparcie żony i rodziny będą również bardzo ważne...

Oto strona internetowa, która zawiera wiele informacji. Mam nadzieję, że pomoże..

Penile Cancer Forums

świstak

#27 ·
Przykro mi, że musisz przechodzić przez tak straszne wydarzenie w swoim życiu. Najważniejsze, aby pamiętać, jest to, że twoje nastawienie psychiczne będzie czynnikiem decydującym o twoim ostatecznym wyniku....

Twoja wiara i wsparcie żony i rodziny będą również bardzo ważne...

Oto strona internetowa, która zawiera wiele informacji. Mam nadzieję, że pomoże..

Penile Cancer Forums

drzeworyjnik
Czytałem trochę na tym forum. Wygląda na to, że są rzeczy, które zadziałają dla OP. Mam nadzieję, że to przeczyta i poszuka więcej forów i stron internetowych na ten temat.

Save
This post has been deleted
#6 ·
Czy Twój urolog omówił to z Tobą? Przykro mi, że Cię to spotkało. Przeczytałbym jak najwięcej. Wiem, że liczby zachorowań na raka prącia są małe, ale popytam i zobaczę, co mogę dla Ciebie znaleźć.

Save
#10 ·
Zapnij się, zabawki, stymulacja oralna i manualna, więź emocjonalna. Zobacz także dobrego urologa i seksuologa. Przykro mi, że przez to przechodzisz. Jesteś czymś więcej niż tylko tą jedną częścią ciała i możesz mieć dobre życie i małżeństwo. Życzę ci wszystkiego dobrego.

#13 ·
Vegasruby.... Nie sądzę, żeby Ruby było słowem, które bym dla ciebie wybrał. Jesteś zgorzkniały, niegrzeczny i obraźliwy. Założę się, że masz wielu przyjaciół, którzy cię po prostu uwielbiają. Oczywiście, że nie. Zrób światu przysługę i zachowaj swoje komentarze dla siebie. Szczerze mówiąc, jesteś jedyną osobą, która się nimi cieszy.

#16 ·
Gourlegr,

Proszę ignorować wszelkie nieuprzejme posty. To miejsce może być czasami niesprzyjające, ale w większości przypadków zmierza w kierunku zdrowia.

Wiem, że mężczyźni z tetraplegią mogą ejakulować. Nie wiem, czy wiąże się to ze stymulacją penisa, która nie jest świadomie odczuwana, czy też z bardziej bezpośrednią stymulacją prostaty. W konkretnym przypadku, o którym wiem z trzeciej ręki, dotyczyło to urządzenia, które prawdopodobnie wibrowało.

Jeśli nie próbowałeś stymulacji prostaty, sugeruję, żebyś to zrobił. To coś, o czym młodzi mężczyźni sami z siebie nie myślą, ale po odkryciu wielu mężczyzn uważa to za bardzo przyjemne.

Sądzę, że z czasem i kochającym partnerem można znaleźć nowe ścieżki przyjemności. Ale podejrzewam, że najlepszym źródłem informacji jest ktoś, kto studiował i pomagał ludziom w tego rodzaju sytuacjach.

#19 ·
OP nie wrócił, zastanawiam się dlaczego...
Cały post może być oszustwem. To możliwe, ale z taką sytuacją borykają się niektórzy na tym świecie. To coś, z czym ludzie muszą żyć, więc musimy być świadomi ich bólu.

Zdałem sobie sprawę, będąc na takich forach, że na mężczyzn zgwałconych, okaleczonych i oszukanych patrzono inaczej niż na kobiety w tych samych sytuacjach.

Bez względu na płeć, jest to równie straszne.

Save
#25 ·
Przykro mi czytać o tym, przez co przechodzisz! Chcę tylko dodać kilka rzeczy do tego, co zostało do tej pory powiedziane.

Po pierwsze, jeśli nie miałeś jeszcze operacji, porozmawiaj ze swoim chirurgiem i zobacz, jakie są możliwości oszczędzania nerwów. Po operacji nie będziesz miał penisa, ale może istnieć sposób na dalsze odczuwanie przyjemności seksualnej i trzeba to poruszyć.

Po drugie, i znowu, jeśli nie miałeś jeszcze operacji, bądź przygotowany na to, że nie będziesz tak przygotowany, jak myślisz. Jako osoba, która pracuje w służbie zdrowia i chodzi do szkoły pielęgniarskiej, mogę ci powiedzieć, że miałem do czynienia z wieloma pacjentami, którzy byli "przygotowani" przed operacją na zmiany fizyczne, jakie niesie ze sobą operacja, ale po operacji są prawie całkowicie zdruzgotani. Możesz logicznie zaakceptować to, co się dzieje, ale z emocjonalnego punktu widzenia to inna historia. Porozmawiaj ze swoim zespołem opieki zdrowotnej o wszelkich grupach wsparcia i mechanizmach radzenia sobie, które mogą zasugerować. Twoja żona prawdopodobnie również będzie potrzebowała pomocy w radzeniu sobie z różnymi formami intymności, które będą miały miejsce ORAZ z powodu obciążenia opiekuna.

Na koniec, bądź przygotowany na to, że wszystko może się zdarzyć w zakresie gojenia i następstw raka. Bez względu na rodzaj raka, na który chorujesz, leczenie jest trudne fizycznie, emocjonalnie i psychologicznie. Jako mężczyźni jesteśmy "szkoleni", aby być twardymi i trzymać wszystko w sobie - mogę ci powiedzieć, że to wcale nie jest zdrowe. Użyj swojej żony jako mechanizmu wsparcia, ale zdaj sobie również sprawę, że ona również będzie przechodzić trudne chwile, więc możesz rozważyć skorzystanie z poradnictwa i grup wsparcia - to zbędna rada, ale konieczna do podkreślenia. Sprawdź stronę American Cancer Society, aby uzyskać więcej informacji.

Ponownie, rada, której udzielam, opiera się na założeniu, że nie miałeś jeszcze operacji.

#29 ·
Żeby było jasne, myślę, że muszę wyjaśnić, jaka jest moja sytuacja. Miałem już penektomię około miesiąca temu. Wydaje się, że rak jest w pełnej remisji. Rozmawiałem również z lekarzem o tym, co mogę zrobić po operacji. Ze względu na ciężkość raka prącia i specyfikę mojego przypadku, jakakolwiek rekonstrukcja prącia byłaby niemożliwa. Wszystkie zakończenia nerwowe w prąciu zostały zniszczone/usunięte. Właśnie byłem u innego lekarza i on również powiedział, że rekonstrukcja prącia nie może się odbyć. Jednak moje jądra są nienaruszone i nie zostały dotknięte przez raka i operację (nie przeszedłem chemioterapii). Mój poziom testosteronu jest zasadniczo normalny i wciąż mam bardzo duże libido.
Mój "problem", o ile w ogóle jest, polega na tym, że podniecam się moją żoną, ale nie mogę znaleźć żadnej ulgi. Zauważyłem również, że inni użytkownicy myślą, że nie mam pojęcia, jak być intymnym z moją żoną, odkąd straciłem prącie. To wcale nieprawda! Na przykład (przepraszam, jeśli to brzmi graficznie, ale jest to konieczne, aby wyjaśnić moją sytuację), kiedy wróciłem do domu, zobaczyłem moją żonę ubraną w seksowną koszulę nocną, którą ma. Zaczęliśmy się całować, a nawet zaczęliśmy się ocierać. Jednak ponieważ nie mam już prącia, moja żona wepchnęła moją głowę w dół i kazała mi ją zjeść. Zrobiłem to i, wierzę, że doszła więcej niż raz. Chodzi tylko o to, że nigdy nie udało mi się znaleźć tego samego poziomu szczęścia, z którego ona może się cieszyć i chciałbym uzyskać poradę, co powinienem zrobić.

#30 ·
Jak u kobiet i mężczyzn, gdy potrzebna jest większa stymulacja, czasami trochę pomocy... pomaga. Jest coś, co nazywają magiczną kulą lub srebrną kulą, która w zasadzie jest małym wibratorem... może być używana przez kobiety lub mężczyzn... może być używana do stymulacji okolic intymnych, a nawet do penetracji analnej... jest wielofunkcyjna... i wystarczająco mała, aby można ją było łatwo używać dla obojga partnerów. Trzeba czasami stać się eksperymentalnym i pełnym przygód... ale można z nimi osiągnąć satysfakcjonujące życie seksualne.

Mój mąż był w stanie osiągnąć orgazm z i bez niego. Powodzenia... i ciesz się http://www.amazon.com/Doc-Johnson-Silver-Bullet-Vibrator/dp/ B002E9HZXU

#31 ·
Gdyby twoja żona stymulowała twoje jądra zarówno manualnie, jak i oralnie, mogłoby to być o wiele bardziej skuteczne.

Save
#32 ·
Może również pomóc panu i pańskiej żonie wizyta u seksuologa, który specjalizuje się w waszych problemach.

Save
#34 ·
Będzie tak wiele różnych sposobów na sprawienie przyjemności żonie. Wiele z nich zostało już wspomnianych. Nie ma powodu, dla którego ta strata, tak druzgocąca, jak jestem pewien, że jest dla ciebie, miałaby ograniczać twoją zdolność do bycia cholernie dobrym kochankiem dla twojej żony.

Jeśli chodzi o ciebie, nie ma powodu, dla którego miałbyś rezygnować z orgazmu. Penis ułatwia nam mężczyznom osiągnięcie orgazmu, ale to nie jedyny sposób. Męski "punkt G" to prostata i można ją stymulować analnie (lub, jeśli jesteś wystarczająco wrażliwy, nawet przez krocze). Może się to wydawać niewygodną perspektywą, jeśli nie pociąga cię już ten rodzaj przyjemności, ale jeśli ty i twoja żona możecie pokonać swoje piętno, może ona pomóc ci osiągnąć dość oszałamiające orgazmy poprzez zabawę analną. Nierzadko zdarza się również, że osoby, które straciły użycie swoich narządów płciowych, najczęściej osoby z paraplegią, uczą się osiągać orgazm poprzez eksplorację stymulujących obszarów w innych częściach ciała. Sutki, jądra, uszy, części szyi itp. mogą stać się nowymi kanałami przyjemności. Tak czy inaczej, masz opcje!

Jeśli chodzi o wytrysk, zakładam, że twój chirurg pozostawił ci sposób na uwalnianie płynów normalnie kierowanych przez penisa, prawda?

#35 ·
Myślę, że podążasz ścieżką rekonstrukcji aż do dnia śmierci. Prawdopodobnie istnieją technologie, o których wielu z nas nie wie w dzisiejszych czasach, które mogą zrekonstruować lub zapewnić użytecznego penisa.

Save
#36 ·
Penisa można zrekonstruować, jednak służy on jedynie do otaczania cewki moczowej mężczyzny. Nie będzie wyglądał jak prawdziwy penis. Nie będzie miał odpowiedniego przepływu krwi i nerwów, aby uzyskać erekcję. W USA tylko około 1500 mężczyzn rocznie choruje na raka prącia. Niewiele w porównaniu do wszystkich innych nowotworów. To jednak żadne pocieszenie, jeśli jest się jednym z tych mężczyzn, którzy tracą część lub całość penisa. Mój mąż i ja znamy mężczyznę, który nie ma już penisa.

#37 ·
Do autora oryginalnego postu - Przeglądałem ten wątek dzisiaj trochę wcześniej, kiedy nie było mi wygodnie pisać odpowiedzi, ale teraz, kiedy mam czas, zamierzam krótko napisać, co przyszło mi do głowy, kiedy czytałem wcześniej. Przepraszam, jeśli pominąłem jakieś szczegóły z Twojego oryginalnego postu i/lub innych osób.

Przede wszystkim myślę, że zasługujesz na uznanie oprócz współczucia. Wspominasz, że ty i twoja żona jesteście „religijni” i to widać po pragnieniu i gotowości was obojga do dalszego angażowania się w zachowanie i cieszenie się tym małżeństwem i seksualnością każdego z was w te sposoby, które są dla was nadal otwarte. Wiem, że to nie jest miejsce na komentarze religijne, ale mam nadzieję, że mogę ci powiedzieć, że osobiście wierzę, że Bóg pobłogosławi cię za twoją oczywistą niezachwianą wiarę i oddanie Jemu i sobie nawzajem, pomimo tego, co cię spotkało. Ty i twoja żona macie szczęście, że Bóg połączył was oboje ze sobą. A konkretnie w Twoim przypadku chciałbym dodać, że bycie mężczyzną ma komponenty duchowe i mentalne, jak również fizyczne. Możesz być jednym z niewielu mężczyzn, którzy stracili kilka centymetrów ciała fizycznie, ale myślę, że jesteś jednym z jeszcze mniejszego odsetka mężczyzn, którzy okazaliby pobożność, jaką okazałeś w swoim zaakceptowaniu sytuacji. To, w moich oczach i jestem pewien, że w oczach Boga, czyni cię o wiele większym mężczyzną niż większość mężczyzn, którzy wciąż mają swojego penisa.

Stwierdziłeś jako rzekomo zaakceptowany (z twojej strony) fakt, że orgazm nie jest już dla ciebie możliwością ani teraz, ani w przyszłości. A ponieważ nie jestem lekarzem i w żaden sposób nie jestem uprawniony do osądzania trafności tego stwierdzenia w Twojej sytuacji, w żaden sposób nie zamierzam próbować argumentować z czymkolwiek, co na podstawie rozmów z pracownikami służby zdrowia dowiedziałeś się i zrozumiałeś dla siebie. Niemniej jednak zapytałeś, czy ktoś coś wie lub ma jakieś pomysły, więc na tej podstawie zamierzam skomentować.

Jak powiedziałem, nie jestem lekarzem. Ale przeszedłem obszerne szkolenie z anatomii i fizjologii człowieka i znam kilka podstawowych faktów:

1) Ścieżka odczuwania w penisie zaczyna się w penisie, ale ścieżka nerwowa biegnie od penisa aż do rdzenia kręgowego i ostatecznie do mózgu. Z mojego rozumienia wynika, że ​​TEORETYCZNIE jest to możliwe, a może nawet prawdopodobne, że doświadczenia ejakulacji i/lub orgazmu mogą być nadal wyzwalane u ciebie poprzez stymulację jakiejś części tej ścieżki nerwowej. Pytanie brzmi, czy istnieje metoda, dzięki której można to zrobić w sposób wykonalny i bezpieczny. Tego nie wiem, ponieważ nawet gdybym miał kwalifikacje medyczne, nie byłbym w stanie złożyć oświadczenia, ponieważ nie znam szczegółów Twojej sytuacji, tak jak Twoi lekarze.

2) Orgazm i ejakulacja to dwie oddzielne funkcje biologiczne i w zależności od pozostałego okablowania nerwowego mogą, ale nie muszą, być wywoływane „razem”.

3) O ile lekarz nie powiedział ci wyraźnie, że rzeczy, które zamierzam zasugerować, nie mają zastosowania i/lub nie mają nadziei na działanie w twojej sytuacji, to gdybym był tobą, upewniłbym się, że pytam o możliwość i badam ją. Rozumiem, że nie pytasz o sposoby rekonstrukcji działającego penisa lub odbywania stosunków płciowych - zaakceptowałeś swoje ograniczenia w tym zakresie i faktycznie znalazłeś już obejścia. Konkretnie pytasz o sposób lub sposoby radzenia sobie z trwającym normalnym pożądaniem seksualnym i fizyczną potrzebą „ulgi”, ponieważ nie znalazłeś jeszcze takich środków.

4) Jak wspomnieli inni, wibratory lub podobne urządzenia przykładane do określonych obszarów ciała mogą zapewnić stymulację nerwową wystarczającą do wywołania pożądanych efektów. Ponadto, chociaż nigdy nie słyszałem, czy robi się to w sytuacjach takich jak twoja, wiem, że istnieją urządzenia do stymulacji nerwów, które są przykładane do samego kręgosłupa, a ich celem jest zwykle blokowanie/anulowanie przewlekłego bólu związanego z problemami z plecami i kręgosłupem. Ponieważ, jak powiedziałem, ścieżka nerwowa to penis-kręgosłup-mózg, być może użycie urządzenia, czy to „zabawki” jak wibrator, czy czegoś wszczepialnego, może zapewnić ci sposób na ponowne doświadczenie ejakulacji i/lub orgazmu. Gdybym był tobą i jeszcze tego nie zrobił, poprosiłbym o skierowanie do neurologa i/lub neurochirurga, aby omówić możliwości. Z pewnością powinieneś to zrobić jak najszybciej na wypadek, gdyby opcje były w jakikolwiek sposób ograniczone po nadchodzącym wdrożeniu Affordable Care Act („Obamacare”). Oczywiście, Twoje opcje mogą być również ograniczone przez wszelkie trwające leczenie, które możesz otrzymywać z powodu raka.

5) Jeśli nadal dręczy cię nieustępujące napięcie seksualne, powinieneś omówić z lekarzem możliwość leczenia mającego na celu zmniejszenie libido i/lub radzenie sobie w jakiś sposób z tym napięciem. Na przykład, chociaż jest mało prawdopodobne, aby jakikolwiek lekarz był skłonny zalecić, nie mówiąc już o przeprowadzeniu operacji fizycznej kastracji, być może „chemiczna kastracja” mogłaby być rozważona w celu poradzenia sobie z twoim libido. I znowu, nie jestem lekarzem, ale myśl, która przeszłaby mi przez głowę i o którą zapytałbym mojego lekarza, gdybym nim był --- cóż, wiem, że hormony męskie są zaangażowane w zwiększanie szans na raka lub zwiększanie agresywności istniejącego raka - może nawet zwiększając szanse na nawrót leczonego raka. Twoje hormony męskie przynajmniej narażają cię na zwiększone ryzyko raka prostaty, być może tym bardziej, że miałeś już raka prącia. Być może więc leczenie chemiczne mające na celu zmniejszenie tych męskich hormonów może przynieść ci dodatkowe korzyści w zakresie zmniejszenia tych zagrożeń. Niemniej jednak nie jest to coś, co należy podejmować pochopnie, ponieważ brak hormonów męskich może mieć również inne niepożądane skutki, takie jak utrata masy i siły mięśni, ogólne zmęczenie itp. Ale cały ten obszar jest rozsądnym pytaniem, które należy zadać lekarzowi.

6. Wreszcie, cokolwiek zrobisz, jeśli chodzi o radzenie sobie z własną potrzebą pomocy w zakresie napięcia seksualnego, nadal rozważaj użycie innych „zabawek” jako pomocy w podtrzymaniu twojej trwającej relacji z żoną. Na przykład, urządzenia takie jak „strap-ons”, choć nie robią nic dla twojej fizycznej przyjemności, mogą nie tylko zapewnić sposób na sprawienie przyjemności twojej żonie, ale także mogą dać ci zwiększone poczucie własnej wartości i przyjemności w zwiększaniu uczucia „jednego ciała” z twoją żoną.

Jeszcze raz gratuluję ci - i jestem pokorny - ze względu na siłę, jaką wykazałeś w radzeniu sobie ze swoją sytuacją.

#38 ·
Jak inni powiedzieli o wiele bardziej elokwentnie, możesz osiągnąć orgazm, ale nie możesz ejakulować. Istnieje wiele książek na temat tego, jak osiągnąć orgazm bez ejakulacji. Musisz zacząć zmieniać swoje spojrzenie na seks. Wcześniej chodziło o włożenie penisa w nią i ejakulację, teraz musisz przejść do seksu jako intymnego spotkania, w którym osiągasz orgazm. Moje serce jest z tobą, ale ostatnią rzeczą, jaką powinieneś zrobić, to stracić nadzieję. Nadal możesz mieć wspaniałe życie seksualne bez ejakulacji.

Save
#39 ·
Czy nie musiałeś mieć radioterapii lub chemii?

Czy masz jakieś pozostałości tkanki erekcyjnej? Może być wewnętrzna. Jeśli masz, czy możesz ją stymulować tą samą techniką, której używasz w przypadku łechtaczki żony?

Czy rozmawiałeś ze specjalistą od rekonstrukcji? Istnieją również inne obszary, które możesz stymulować. Czy masz prostatę? Czy szukałeś informacji w Google?

Ta historia jest w ogóle trudna do uwierzenia. Żadnego promieniowania, żadnej chemii, żadnego ujścia dla moczu i ejakulatu oraz płynów z gruczołu krokowego. Dlaczego nie możesz ejakulować, jeśli masz jądra?

Save
#40 ·
Ten wątek był z maja! Rozumiem, że OP nigdy nie wrócił. A na wypadek, gdyby wątek był prawdziwy, lekarz i inni specjaliści powinni byli omówić rzeczy, które może i nie może robić. Nie wyobrażam sobie przechodzenia przez coś takiego bez informacji o tym, co robić lub czego się spodziewać. Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.