Talk About Marriage banner
41 - 60 of 1,945 Posts
Czekanie z ujawnieniem z powodów finansowych to czysty, nieskażony egoizm. Druga rodzina zmierza ku katastrofie. Jego żona zasługuje na to, by wiedzieć, żeby mogła spróbować się pogodzić lub wyrzucić go na bruk. Nieujawnianie staje się stroną trzecią w romansie.

Czekanie na poradę prawnika da ci poradę, która ułatwi sprawę prawnikowi i pozbawi cię resztek kręgosłupa. Jeśli chcesz mieć jakąkolwiek szansę na pojednanie, musisz ujawnić romans. Osobiście poszedłbym w szok i przerażenie, rozwiódł się z jej zdradzieckim sercem i znalazł kobietę, która może mieć dzieci.

Jeśli chodzi o pieniądze, w większości stanów jest to dość proste. Oczywiście będzie próbowała cię oskubać. Pracuje w niepełnym wymiarze godzin.

Żadnych dzieci. Zakochana w innym mężczyźnie. Najlepiej po prostu się rozwieść, moim zdaniem. Po co marnować 5 lat życia na naprawianie czegoś, co jest tak zepsute i wciąż kończyć z kobietą, której tak naprawdę nie możesz zaufać?

Z strategicznego punktu widzenia, jeśli jesteś zdecydowany na rozwód, nie wysadzaj niczego w powietrze. Po prostu się rozwiedź. Twój prawnik udzieli ci dokładnie tej samej rady:

- Nie burz spokoju.
- Ona jest w mgle z tym facetem. Wykorzystaj to.
- Zdobądź najlepszą ofertę, jaką możesz, gdy ona jest w krainie marzeń.
- Jeśli zniszczysz związek z OM w tej chwili, ona albo (1) zacznie się zastanawiać i spowolni rozwód, albo (2) stanie się zdesperowana lub zła i spróbuje cię oskubać.

Jeśli chcesz się pogodzić, wtedy strategia się zmienia.

Żadnych dzieci. Zakochana w innym mężczyźnie. Najlepiej po prostu się rozwieść, IMO. Po co tracić 5 lat życia na próby naprawienia czegoś, co jest tak zepsute, i wciąż kończyć z kobietą, której tak naprawdę nie możesz zaufać.

Z strategicznego punktu widzenia, jeśli jesteś zdecydowany na rozwód, nie wysadzaj niczego w powietrze. Po prostu się rozwiedź. Twój prawnik udzieli ci dokładnie tej samej rady:

- Nie rozrabiaj.
- Ona jest w mgle z tym facetem. Wykorzystaj to.
- Zdobądź najlepszą ofertę, jaką możesz, gdy ona jest w krainie la-la.
- Jeśli zniszczysz związek z OM w tej chwili, ona albo (1) zacznie się zastanawiać i spowolni rozwód, albo (2) stanie się zdesperowana lub zła i spróbuje cię oskubać.

Jeśli chcesz się pogodzić, strategia się zmienia.
To dobra rada.

Żadnych dzieci

Żaden problem

Zatrzymajmy się na chwilę, aby być wdzięcznym, że nie spłodziłeś potomstwa z tą kobietą. Masz szansę bardzo łatwo i stosunkowo bez szwanku wyjść z tego małżeństwa, finansowo. Bez alimentów na dzieci. Zakładam, że nie jesteście długo po ślubie, ponieważ oboje jesteście jeszcze młodzi, więc alimenty (jeśli w ogóle) będą krótkotrwałe.

Jesteś ciężko pracującym człowiekiem i zakładam, że kochasz mocno, ponieważ twoją początkową reakcją było danie jej kolejnej szansy. Twoja żona na ciebie nie zasługuje. Znajdź inną kobietę, która nie będzie cię brała za pewnik. Kobietę, która urodzi ci dzieci i będzie wdzięczna za wszystko, co robisz.

Jednak żona kochanka absolutnie zasługuje na to, by wiedzieć, aby mogła podjąć świadomą decyzję dotyczącą swojej przyszłości, biorąc pod uwagę wszystkie fakty. Gdyby sytuacja się odwróciła i ona wiedziałaby o romansie, czy nie chciałbyś, żeby ci o tym powiedziała?

Nigdy więcej nie będziesz mógł jej w pełni zaufać, to nigdy nie będzie związek, którego chciałeś.

Prawdopodobnie jest o wiele więcej rzeczy, o których nie wiesz.

Masz szczęście, że nie ma dzieci w grze.

Rozwód, znajdź kogoś, kto szanuje cały wysiłek, jaki włożyłeś w swoje życie, miej dzieci i szczęśliwe życie, którego chciałeś.

Poświęciłbym trochę czasu na zebranie większej ilości dowodów, podczas gdy rozmawiasz z prawnikami i przygotowujesz pozew, zanim skonfrontujesz się z nią. Może to jeszcze bardziej utwierdzić twoją decyzję, a jeśli skonfrontujesz się z nią natychmiast, możesz przegapić szansę na znalezienie większej ilości informacji, a ona prawdopodobnie sama ich nie ujawni.

Przygotuj się i uderz mocno i szybko, powiedz żonie OM tuż przed konfrontacją z żoną, aby nie miała czasu ostrzec OM, a on będzie gaslightował swoją żonę lub będą współpracować, abyś wyglądał na tego złego.

Donesies, jeśli się nie mylę, jesteś w programie rezydenckim. To oznacza, że za jeden do pięciu lat będziesz zarabiać poważne pieniądze. Dlatego też nalegam, abyś zakończył swoje małżeństwo z tą, oczywiście, niesamowicie głupią kobietą, zanim twoje zarobki będą takie, że będzie mogła dołączyć pełny garnek. Nie. Jestem ojcem lekarza. Granica między rezydenturą a praktyką to gigantyczny wzrost twoich dochodów (powiedzmy natychmiastowe czterokrotne zwiększenie). Pozbądź się swojej zdradzającej żony, zanim to nastąpi. Przez pieprzenie się z tobą, zrujnowała sobie życie ponad wszelkie rozpoznanie. Chyba że kochanek jest singlem i lekarzem, wtedy jest w czarnej dupie.

Nie tańcz żadnego tańca „wybierz mnie” ani, co do tego, nie oferuj daru pojednania. Powiem tak: moje dziecko miało kolegę z klasy. Był starszy na studiach medycznych, ponieważ najpierw był ratownikiem medycznym. Był żonaty i miał dziecko. Jego żona, żeby to ująć dosadnie, była ignorantką z przyczepy. Więc on zabija się, żeby zostać lekarzem, a ona czuje się zaniedbana. Mówi jej, że to tylko kilka lat, ale ona ogłuchła. Więc dowiaduje się o romansie. Sypia z brygadzistą z doku wysyłkowego. Odchodzi i rozwodzi się z nią. Ponieważ jest studentem i generalnie spłukany, żadnej ugody finansowej. (Powiedziałem, że była tak głupia jak worek młotków.)

Więc kończy studia i ma szczęście dostać rezydenturę z interny. Wchodzi do gigantycznej praktyki. Wkrótce potem jego dochody rosną do sześciocyfrowej kwoty. Odbierał swoje dziecko w swoim starym złomie, aż do kilku miesięcy w praktyce. Potem zaczyna odbierać swoje dziecko w swoim nowym Mercedesie. Była żona i jej chłopak mają oczy pełne zachwytu. Zauważa jego nowy zegarek. Rolex President. W końcu wydusza: „Czy wygrałeś na loterii?” On odpowiada: „Nie, jestem w praktyce jako lekarz i specjalista, odeszłaś ode mnie, kiedy byłem spłukany i nie miałaś pojęcia, co zamierzam zarabiać. Twój nowy facet zarabia, co? Może 30 tysięcy rocznie? Kochanie, lepiej usiądź. Zarabiam 450 tysięcy dolarów”. Zauważa: „Musisz mnie ****ć?” Ich córka wtrąca: „Mamo, dom taty jest gigantyczny”. Mama jest naprawdę głupia i biegnie do komputera, aby wygooglować zarobki lekarzy. Odwraca się od komputera i mówi: „Myślę, że jestem najgłupszą kobietą na świecie”. (Naprawdę, kto nie wie, że lekarz zarabia świetne pieniądze - ale, jak mówię, była zacofanym śmieciem, a śmieci robią to, co robią śmieci - skończyła kopiąc się w tyłek.) Jak powiedziała: „Gdybym poczekała pięć lat, mogłabym to mieć?” (patrząc na jego Mercedesa) Zamiast tego jestem w dwupokojowym mieszkaniu z tym idiotą.

KARMA CRASH

A wysadzenie tego w powietrze i odejście to najlepszy sposób na osiągnięcie dwóch rzeczy:

1. Prawdziwa szansa na pojednanie (jeśli tego chcesz I na co ona zasługuje).

2. Wyjście z tego wszystkiego z godnością i zdrowym rozsądkiem, jeśli ona nie "twardo zatrzyma" romansu i nie zrobi tego, co musi zrobić z tobą, aby natychmiast zasłużyć na szansę na pojednanie.

Jeśli przeczytasz te fora, ZAWSZE to faceci wysadzają wszystko w powietrze i po prostu odchodzą, którzy zostawiają swoje zdradzające żony jako skruszone, dmuchające bąbelki ze smarków i płaczące wrak na podłodze, mówiąc, że "zrobią wszystko", aby to naprawić.

Zawsze to faceci grają w "grę wybierz mnie", którzy kończą z żonami, które zrzucają winę, gaslightują, zaprzeczają i kontynuują swoje romanse po tym, jak początkowa burza ucichnie.

Ona cię kocha (może nie na tyle, by zapobiec temu przypadkowi egoizmu, ale prawdopodobnie tak, i prawdopodobnie nie chce cię stracić), a widząc, jak odchodzisz, obudzi ją, wyrwie z mgły i wywrze wpływ jak nic innego. Ty w swoim pokoju hotelowym, mieszkający z rodziną lub na wakacjach, podczas gdy setki jej panicznych telefonów i SMS-ów pozostają bez odpowiedzi. A ponieważ w tym samym czasie wysadzisz świat OM i jego żona będzie po nim skakać, on również będzie dla niej niedostępny. Zostanie tam sama, z niczym innym jak świeżo wydrukowanymi papierami rozwodowymi na stoliku kawowym, aby dotrzymać jej towarzystwa i pomóc jej zastanowić się nad jej kiepskimi decyzjami. I zamiast spędzać czas myśląc o kochanku, jest teraz pochłonięta myślami o tym, co dokładnie robisz teraz, gdy została przyłapana na zdradzie. Zostanie z myślami o TOBIE, być może szukającym świeżego kawałka tyłka, aby ją zastąpić? Jesteś w barze i rozmawiasz z ładnymi kobietami? Czy idziesz na randkę z pielęgniarką? Widzisz, o co mi chodzi? Nie będziesz, ale ona naturalnie pomyśli, że możesz! Chłopak-zabawka, przegrany kochanek, partner romansu zostaje zredukowany do mentalnego śmietniska REAL QUICK, gdy jest pochłonięta myślami o tym, co robisz i ewentualnej utracie ciebie na rzecz innej kobiety.

Czas zebrać dowody, wysadzić wszystko w powietrze i sprawić, by jej umysł był pochłonięty myślami o tobie... a nie o nim.

A kiedy otrząśniesz się z szoku po tym wszystkim, będziesz o lata świetlne przed tymi facetami, którzy tkwią w bagnie, które stworzyli z nieskruszoną i ciągle zdradzającą żoną, próbując grać w grę wybierz mnie, a zamiast tego będziesz gotowy rozpocząć nowe życie z lepszą kobietą, jeśli zdecyduje się nie ogarnąć swojego gówna.

I wysadzenie tego w powietrze i odejście to najlepszy sposób na osiągnięcie dwóch rzeczy:

1. Prawdziwa szansa na pojednanie (jeśli tego chcesz I na co ona zasługuje).

2. Wyjście z tego wszystkiego z godnością i zdrowym rozsądkiem, jeśli ona nie "twardo zatrzyma" romansu i nie zrobi tego, co musi zrobić z tobą, aby natychmiast zasłużyć na szansę na pojednanie.

Jeśli przeczytasz te fora, ZAWSZE to faceci, którzy wysadzają wszystko w powietrze i po prostu odchodzą, zostawiają swoje zdradzające żony jako skruszone, dmuchające bąbelki z nosa i płaczące w rozsypce na podłodze, mówiąc, że "zrobią wszystko", aby to naprawić.

Zawsze to faceci, którzy grają w "pick me game", kończą z żonami, które przerzucają winę, gaslightują, zaprzeczają i kontynuują swoje romanse po tym, jak początkowa burza ucichnie.

Ona cię kocha (może nie na tyle, by zapobiec temu przypadkowi egoizmu, ale prawdopodobnie tak, i prawdopodobnie nie chce cię stracić), a widząc, jak odchodzisz, obudzi ją, wyrwie z mgły i wpłynie jak nic innego. Ty w swoim pokoju hotelowym, zostajesz z rodziną lub na wakacjach, podczas gdy setki jej panicznych telefonów i SMS-ów pozostają bez odpowiedzi. A ponieważ w tym samym czasie wysadziłeś świat OM w powietrze, a jego żona będzie po nim jeździć, on również będzie dla niej niedostępny. Zostanie tam sama, z niczym innym jak świeżo wydrukowanymi papierami rozwodowymi na stoliku kawowym, aby dotrzymać jej towarzystwa i pomóc jej zastanowić się nad jej kiepskimi decyzjami. I zamiast spędzać czas myśląc o kochanku, jest teraz pochłonięta myślami o tym, co dokładnie robisz teraz, gdy została przyłapana na zdradzie. Zostanie z myślami o TOBIE, który być może szuka świeżego kawałka tyłka, aby ją zastąpić? Jesteś w barze i rozmawiasz z ładnymi kobietami? Idziesz na randkę z pielęgniarką? Widzisz, o co mi chodzi? Nie będziesz, ale ona naturalnie pomyśli, że możesz! Chłopak do zabawy, partner romansu przegrywa, zostaje REAL QUICK zepchnięty na mentalne wysypisko śmieci, gdy jest pochłonięta myślami o tym, co robisz i ewentualnej utracie ciebie na rzecz innej kobiety.

Czas zebrać dowody, wysadzić wszystko w powietrze i sprawić, by jej umysł był pochłonięty myślami o tobie... a nie o nim.

A kiedy otrząśniesz się z szoku po tym wszystkim, będziesz o lata świetlne przed tymi facetami, którzy tkwią w bagnie, które stworzyli z nieskruszoną i ciągle zdradzającą żoną, próbując grać w pick me game, i zamiast tego będziesz gotowy, by rozpocząć nowe życie z lepszą kobietą, jeśli zdecyduje się nie ogarnąć swojego gówna.
Ja przez 6 miesięcy i krótko mówiąc, nawet po tym wszystkim to ona chciała rozwodu.... po moich 6 miesiącach pick me, zrobię wszystko, zrobiłem wszystko i stałem się kolejną statystyką.

1. Musisz powiedzieć żonie tego drugiego faceta. Gdybyś był w podobnej sytuacji, chciałbyś, żeby ci powiedzieli. Jesteś moralnie zobowiązany to zrobić, mimo że twój prawnik będzie odradzał. Zrób właściwą rzecz.

2. Najlepiej doręczyć jej pozew, gdy będzie na tym spotkaniu klubu.

Jeśli chcesz dać jej sygnał ostrzegawczy, to to zrobi. Jesteś lekarzem, na miłość boską, większość kobiet chciałaby z tobą być. Po prostu zdaj sobie sprawę, że to nie uprawnia cię do bycia dupkiem.

Dwie rzeczy, które bym zrobił,
1) złożyć pozew o rozwód, jako przyczynę podać cudzołóstwo i OM. Zlecić jej doręczenie w klubie.

2) po doręczeniu pozwu, wpaść do klubu z prośbą o nagranie filmu dotyczącego niewierności wśród członków klubu. To powinno przemówić do rozsądku.

Po doręczeniu pozwu i przed wizytą w klubie w celu nagrania filmu, zleć swojemu prawnikowi podpisanie wszystkich dokumentów tak szybko, jak to możliwe. Gdy podpisze wszystkie umowy, ujawnij żonie OM, klubowi, rodzinie, przyjaciołom, informując ich wszystkich, kim ona jest. Potem usiądź wygodnie i żyj wspaniale.

• Like
Reactions: jlg07 and sokillme
To wszystko jest takie trudne do zrozumienia. Jestem szanowanym i dobrze zarabiającym lekarzem specjalistą. Ciężko pracowałem na wszystko, co mam. Jestem charyzmatyczny, utalentowany i w świetnej formie (biegam w maratonach).

Ten drugi mężczyzna ma nadwagę, jest spłukany (poniżej granicy ubóstwa) i żonaty z 3 małymi dziećmi.

Moja żona pracuje w niepełnym wymiarze godzin. Dało jej to nieograniczony czas i fundusze na spotykanie się z tym innym mężczyzną.

Po prostu nie mogę w to uwierzyć i to SUCKS. Jak sobie z tym poradzić? Co mam zrobić??
Poślubiła cię dla bezpieczeństwa, statusu i łatwego życia. Patrzy na ciebie z góry i widzi w tobie autorytet. Zająłeś miejsce jej ojca, kiedy cię poślubiła. Nazywamy to odwróconym kompleksem Madonny Wh0re.

OM jest poniżej niej, więc może nim manipulować i kazać mu robić to, co chce. Nie musi udawać przy nim tak jak przy tobie, ponieważ jej wartość i status jako żony i matki nie są z nim związane. Nazywa się to kompartmentalizacją.

Jeśli chodzi o to, co do niego czuje, to większość tego, co "czuje", to tak naprawdę nie miłość... to limerencja... psychologiczne uzależnienie od dobrych samopoczucie chemikaliów, które on w niej produkuje, gdy ją uwodzi i zabiega o nią.

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to udokumentować wszystko, dowiedzieć się, czy OM jest żonaty, i pójść do prawnika na bezpłatną konsultację, aby dowiedzieć się o swoich prawach i czego się spodziewać w przypadku rozwodu. Następnie, jeśli zdecydujesz się na rozwód, złóż pozew i doręcz go bez jej wiedzy. Następnie wyślij ogłoszenie do jej rodziny i twojej, informując ich, że cię zdradza i że ją opuszczasz. Jeśli jest żonaty, powiedz jego żonie. Zrób to wszystko jednym zamachem... znanym jako "pójście w nuklearne". To najlepszy i najszybszy sposób na zakończenie romansu i wyciągnięcie zbłąkanej osoby z "mgły".

Thank you.

Yes, that’s probably true. I wasn’t always there and wasn’t as attentive as I should have been.

We have no children, but we both want them. We tried for them, but she couldn’t have them, despite thousands of dollars spend on IVF. We then sort of gave up. That was a couple years ago.

We are both young - early 30’s
Żeby nie zabrzmieć lekceważąco, ale bez dzieci i po trzydziestce, myślę, że mądrą rzeczą jest rozwód z nią. Będzie to o wiele łatwiejsze niż godzenie się lub próbowanie. Za rok będziesz miał nową dziewczynę i będziesz szczęśliwy. Pogódź się, a może minąć kolejne 5 lat, zanim znajdziesz się w dobrym miejscu. Ciesz się, że sprawa z IVF się nie powiodła.

Najgorszy dzień Walentynkowy w historii!

To wszystko jest takie trudne do zrozumienia. Jestem szanowanym i dobrze zarabiającym lekarzem specjalistą. Ciężko pracowałem na wszystko, co mam. Jestem charyzmatyczny (sic), utalentowany i w świetnej formie (biegam maratony).
Proszę pana, naprawdę powinien pan wziąć trochę wolnego! Myśl o dobrze zarabiającym i szanowanym lekarzu podejmującym decyzje o życiu i śmierci, gdy jego życie jest w zamieszaniu, jest naprawdę ryzykowna.

Proszę pomyśleć o swoich pacjentach w tym czasie, pańska charyzma może maskować pański ból, ale nie pański osąd!

Jesteśmy w stanie bez orzekania o winie :( Myślę, że poruszenie tego tematu z małżonkiem OM to zły pomysł, ponieważ prawdopodobnie wywoła tylko niechęć, a ona może chcieć krwi w rozwodzie
Ona nie dostanie krwi, nawet jeśli będzie jej chciała! Nie jesteście tak długo małżeństwem, nie macie dzieci i nie dostanie alimentów, ponieważ może pracować. Zakładając, że ma dobrego adwokata, dostanie połowę waszego majątku małżeńskiego, ale w twoim wieku jeszcze na to nie zapracowałeś, więc dostanie okruchy. Osobiście zacząłbym wydawać ten majątek małżeński (wyjechać na wakacje, trochę pograć, wystawne kolacje), żeby nie zostało wiele do podziału. Moja była żona zrobiła to samo co twoja. Była przy mnie przez całą moją edukację, rezydenturę i wczesną część mojej kariery, a potem zdradziła mnie z totalnym przegrywem i rozwiodłem się z nią tak szybko, jak to możliwe, co zbiegło się w czasie, gdy naprawdę się ustalałem, ale zanim zgromadziłem dużo majątku. To sprawiedliwość, jeśli zostawisz ją teraz, a ona niewiele na tym skorzysta. Ponadto, teraz, gdy jesteś gotowy na karierę, będziesz znacznie lepszą zdobyczą dla innych kobiet i będziesz mógł się ulepszyć. Przechodząc przez to, co przechodzisz, mogę ci powiedzieć, że jesteś w szoku i nie myślisz trzeźwo. Bardzo trudno jest zostać odrzuconym, a naturalną tendencją jest trzymanie się razem, aby utrzymać związek, ponieważ do tego jesteś przyzwyczajony i jest to dla ciebie normalne. To, co polecam, to wyhodowanie zestawu jaj i skonfiskowanie jej dziennika i włożenie go do sejfu, do którego nie ma dostępu. Następnie za każdym razem, gdy poczujesz się słaby, czytaj jego fragmenty, aż znów wystarczająco się wściekniesz, aby przystąpić do rozwodu. Zachowałem nagranie audio mojej XW, jak uprawia seks z OM (teraz usunięte) i napisałem dziennik, a one pomogły mi iść naprzód, ilekroć wątpiłem w moje postępowanie. Zdobądź rekomendacje i zatrudnij NAJLEPSZEGO adwokata od rozwodów w okolicy. Następnie nie omawiaj spraw z żoną, po prostu złóż pozew o rozwód i każ jej go doręczyć. Im mniej czasu będzie miała na przetworzenie tego, co się dzieje, i im bardziej emocjonalne to dla niej będzie, tym mniej będzie w stanie myśleć trzeźwo i walczyć z tobą o to.

Najgorszy dzień Walentynek w historii!

Moja żona od 7 lat przez przypadek zostawiła swój dziennik w bardzo dostępnym miejscu i nie spodziewała się, że wrócę wcześniej do domu. Otworzyłem go i znalazłem codzienne odniesienia do tego, jak bardzo kocha innego mężczyznę.

To tak, jakby spadła na mnie bomba atomowa. Wiedziałem, że coś jest nie tak, ponieważ oddaliła się, ale nie mogłem niczego udowodnić. W jakiś sposób wiedziałem, że coś jest nie tak z tym facetem, ale zawsze jej ufałem i nigdy nie wierzyłem, że kiedykolwiek pokocha kogoś bardziej.

To wszystko jest takie trudne do zrozumienia. Jestem szanowanym i dobrze zarabiającym lekarzem specjalistą. Ciężko pracowałem na wszystko, co mam. Jestem charyzmatyczny, utalentowany i w świetnej formie (biegam maratony).

Ten drugi mężczyzna ma nadwagę, jest spłukany (poniżej granicy ubóstwa) i żonaty z 3 małymi dziećmi.

Moja żona pracuje w niepełnym wymiarze godzin. Dało jej to nieograniczony czas i fundusze na spotkania z tym drugim mężczyzną.

Po prostu nie mogę w to uwierzyć i to KU*WA. Jak sobie z tym poradzić? Co mam zrobić??
To nie ma nic wspólnego z tobą, ona jest zepsuta.

Ile masz lat? Masz dzieci?

Nawiasem mówiąc, mówią, że ludzie zdradzają w dół, ale prawda jest taka, że zdradzają na swoim własnym poziomie, po prostu współmałżonek zwykle ma wypaczony obraz tego, kim jest ich zdradzający współmałżonek. Zwykle dzieje się tak dlatego, że kłamią i są w tym naprawdę dobrzy.

Ludzie, którzy podejmują zdecydowane działania, zwykle radzą sobie najlepiej i najszybciej się leczą.

41 - 60 of 1,945 Posts